זרעי צ'יה

צמח הצ'יה שייך למשפחת המרווה ומוכר בשמו הבוטאני Salvia Hispanica. הצמח גדל בימי קדם באמריקה המרכזית .
היסטורית, בשל ערכם התזונתי הגבוה, שימשו גרעיני הצ'יה כרכיב מזון מרכזי, והיבול השלישי בחשיבותו, אחרי התירס והשעועית, עבור בני התרבות האצטקית, שחיו במרכז מכסיקו.

 

האצטקים התייחסו אל זרעי הצ'יה כמזון בעל חשיבות רבה באספקת אנרגיה לגוף ולכן הם כונו "running food".
כיום, גדלים גרעיני צ'יה בצורתם הטבעית, באזורים: מכסיקו, בוליביה, ארגנטינה, אקוודור, גואטמאלה, אוסטרליה וצ'ילה.

זרעי הצ'יה עשירים בחומרים מוצילגיים, בחומצות שומן חיוניות, בוויטמינים ובמינרלים.

צבעם שחור מתכתי מבריק.

אין ספק שגולת הכותרת של המזון הזה הוא שזרעי הצ'יה הוא מזון בריאות עשיר באומגה 3 ובנוגדי חימצון.



ממרח טעים של זרעי צ'יה
הממרח מצוין לאלו הסובלים מדלקות או מאנמיה. כמו כן, משפיע על כלי הדם, מוריד שומנים, מנקה את הכבד ואת מערכת העיכול.
1/4 כוס זרעי צ'יה – לטחון במטחנת תבלינים
1/2 כוס גרעיני חמניות – לטחון במטחנת תבלינים
1/2 חבילה פטרוזיליה – קצוצה (או כוסברה, או שתיהן...)
1/2 חבילה עלי בזיליקום טריים – קצוצים
3 שיני שום קצוצים
2 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח ים
 
לערבב הכול ולמרוח על לחם ......




פודינג צ'יה ופירות
מרכיבים:
3-4 כפות זרעי צ'יה
1 בננה (או פרי אחר)
3 תמרי מג'הול או זן אחר (התמרים משמשים כממתיק לחלב השקדים, ניתן להשתמש במקום בממתיק כגון דבש, סירופ מייפל וכד')
קינמון לפי הטעם – אופציונלי
כוס חלב שקדים לא ממותק 

אופן ההכנה:
מערבבים בבלנדר את חלב השקדים, התמרים (או ממתיק אחר) והקינמון, עד שמתקבל מרקם אחיד.
מניחים בקערה את זרעי הצ'יה, מוסיפים את חלב השקדים לקערה, מערבבים ומחכים כ 10-15 דק', עד שזרעי הצ'יה סופגים חלק מחלב השקדים ומתנפחים (בערך פי 3-4 מגודלם המקורי).
חותכים את הבננה ומוסיפים לקערה, מערבבים ואוכלים.
 

 
   

 


עיצוב אתרים עיצוב אתרים
טבע הבשור משלוח ירקות ופירות אורגניים עד דלת הבית
1-800-25-90-90  organic@teva-habsor.co.il
לייבסיטי - בניית אתרים