שום ירוק

השום הצעיר מופיע ולו רק לכמה חודשים בשנה, הוא מתחיל לבצבץ בראשית נובמבר עם הופעת הגשמים ונמכר בתקופת חג הפסח - לפני ואחרי. הוא נראה כמו בצל ירוק, העלים הירוקים שלו מעט קשים יותר ותחתיתו היא שום שרק החל להתפתח. טעמו עדין יותר והוא נפלא בסלטים או בתבשילים, אבל בעצם מתחבר היטב לכל דבר: גבינות, בשר, דגים.

עם השנים הצטברו מחקרים רבים המציגים את מגוון השפעותיו הבריאותיות של השום. בצפון סין לדוגמה, שם ייצור השום גבוה, התמותה מסרטן הקיבה היא הנמוכה ביותר בכל רחבי סין. 

בין הממצאים מציינים החוקרים את השפעתו של השום בהפחתת הסיכון להתקף לב ושבץ, הפחתת רמות שומני דם, דילול דם, הפחתת הסיכון לסרטן, הגברת הפעילות החיסונית והשפעה נוגדת זיהום. חשוב לציין כי תכונות אלו מיוחסות בעיקר לשום הטרי ולא לשום המיובש.

מרק שום ירוק - צעיר
 מרכיבים (ל-10 סועדים):
15 גבעולי שום צעיר (מסירים כ-5 ס"מ מהעלים הירוקים מכיוון קצה הגבעול העליון)
2 שורשי פטרוזיליה
2 שורשי סלרי
1/2 ק"ג תפוחי אדמה
2 כרישה
1 ליטר ציר ירקות
3 כפות שמן זית (או 50 גרם חמאה)
 
אופן ההכנה:

  1. בסיר כבד מטגנים בשמן זית את הכרישה והשומים (לאחר שנפרסו לעיגולים בעובי סנטימטר).
  2. את השורשים ואת תפוחי האדמה קולפים וחותכים גם כן לעיגולים בעובי זהה.
  3. מוסיפים אל הסיר וממשיכים בטיגון קל עד לשקיפות – לא להזהיב! חשוב לשמור על הצבע הלבן היפה של השורשים.
  4. יוצקים את הציר יחד עם כחצי ליטר מים רותחים. חשוב לכסות ביותר משליש מכמות המצרכים בסיר.
  5. לאחר כ-45 דקות טוחנים הכול יחד במעבד מזון ידני. (אין צורך בסינון.)
  6. טועמים ומתבלים במלח ים ובמעט פלפל לבן.
  7. טועמים שוב ומבשלים עוד כרבע שעה. ניתן ואף מומלץ להוסיף כ-150 מ"ל שמנת מתוקה למי שרוצה להתאים את המנה לתפריט חלבי.

עיצוב אתרים עיצוב אתרים
טבע הבשור משלוח ירקות ופירות אורגניים עד דלת הבית
1-800-25-90-90  organic@teva-habsor.co.il
לייבסיטי - בניית אתרים