החציל
מקורו של החציל הוא בהודו ובאינדונזיה, שם הוא משמש במטבחים המקומיים בשלל מנות. אבל את ההשתרשות הגדולה שלו הוא עשה כאן באזורינו. לא נהוג לאכול אותו נא, אבל אנחנו אוכלים אותו בדרך כלל כשהפרי בוסר.
לחציל גם ערך רפואי רב, הוא משמש להכנת קרמים לטיפול בעור ובסרטן העור, בעוד מיץ חציל עם חומץ משמש לטיפול בכוויות, פצעי קור, טחורים, ועוד.
 
פעילות: נוגדי חמצון, מנטרלים חומרים מסרטנים, מגבירים פעילות ויטמין C, תורמים לדילול הדם, בעלי פעילות אנטי דלקתית
תרומה בריאותית: חיזוק מערכת החיסון. מניעת מחלות: לב וסרטן
יתרונות נוספים: שייך למשפחת הסולניים. דל קלוריות. עשיר באשלגן, תורם לבסיסיות הדם
 

סלט חצילים רומני
3 חצילים בינוניים
1 בצל קצוץ דק
 מלח לפי טעם
 רבע כוס שמן תירס

סלט חצילים רומני הוא סלט רומני שעשוי מחצילים קלויים. הקלייה מתבצעת בדרך כלל על אש גלויה - על גחלים בוערות או על כיריים דולקות - עד שהקליפה נשרפת ומתקשה. לאחר מכן מפרידים את בשר החציל מהקליפה, ואת הבשר קוצצים, באופן מסורתי בעזרת סכין עשוי עץ.

מוסיפים בצל קצוץ, מלח  ושמן תירס . מערבבים היטב.
אפשרות נוספת - להוסיף גם עגבניות קצוצות/כוסברה /ושום/פלפל חריף - כולם יחד או כל אחד לחוד... כל אחד לפי טעמו... 

 

 


עיצוב אתרים עיצוב אתרים
טבע הבשור משלוח ירקות ופירות אורגניים עד דלת הבית
1-800-25-90-90  organic@teva-habsor.co.il
לייבסיטי - בניית אתרים