שורש כרכום טרי

 
הכורכום הוא תבלין מוכר בעל תכונות רפואיות רבות. מחקרים גילו ששימוש יומיומי בכורכום כתבלין מונע מגוון רחב של מחלות. בהודו, בה השימוש בכורכום הוא נרחב ויומיומי, מחלות סרטן המעי ואלצהיימר כמעט ולא קיימות עקב השימוש בתבלין.
מערכת העיכול-אנטי דלקתי. אנטי בקטריאלי ולכן גם מונע ומצמצם את התפתחות חיידק ההליקובטור. משפר תפקודי כבד. מגביר הפרשת מיצי מרה. מקל על תסמונת המעי הרגיז ואולקוס. מפחית גאזים. מטפל בשילשולים.
 מפחית רמות כולסטרול ומאזן רמות סוכר בדם. סגולותיו של הכורכומין כחומר נוגד חמצון ודלקות נבדקו במחקרים ומצביעים על כך שצריכת כורכומין מעכבת את התפתחות סרטן המעי הגס, העור והשד. הכורכומין גם מונע ומעכב התפתחות של מחלת האלצהיימר וטרשת נפוצה.
שימוש בכורכום: כדי להפיק את התועלת מהשימוש בכורכום כתבלין וכתרופה מומלץ השימוש בשורש כורכום היבש אותו יש לטחון או לגרד. ניתן גם להשתמש בחתיכת שורש קטנה בבישול ולהוציאה בסוף הבישול. מכיוון שרק אחוז קטן ביותר מהכורכום נספג בגוף יש להוסיף לכורכום שומן או פלפל שחור שהפיפרין רכיב המצוי בו מעלה את ספיגתו של הכורכום במעי.
בישול עם כורכום: הכורכום מסתדר עם כל מאכל....דגים,עוף,אורז,חיטה, קטניות ועוד.

תבשיל עדשים בכורכום
 
2 כוסות עדשים אדומים
5 גזרים מגורדים או חתוכים דק דק
צרור כוסברה קצוצה דק 
צרור פטרוזיליה קצוץ דק
1 שורש סלרי מגורד
1 בצל
חצי ראש שום חתוך או כתוש
תבלינים:
½ כפית עד כפית שורש כורכום מגורד דק
½ כפית עד כפית פלפל שחור
מלח
 
אופן ההכנה: 

את הגזר והעדשים לטגן במעט בצל.
להוסיף את הכוסברה והפטרוזיליה קצוצה ושום.
להוסיף גזרים וסלרי.
להוסיף מים עד לכיסוי התבשיל.
להוסיף תבלינים.
לבשל עד לרתיחה.
לכסות חלקית את הסיר ולבשל על אש נמוכה בינונית עד להתרככות העדשים.
גיוון: ניתן להחליף או להוריד חלק מהעלים ולהשתמש בכוסברה וסלרי או שמיר וסלרי.

בריא וטעים!!

עיצוב אתרים עיצוב אתרים
טבע הבשור משלוח ירקות ופירות אורגניים עד דלת הבית
1-800-25-90-90  organic@teva-habsor.co.il
לייבסיטי - בניית אתרים