שורש סלרי
שורש הסלרי הינו מזון איכותי, קל לעיכול, דל קלוריות (פחות מ – 50 ל – 100 גרם) והוא מצטיין בערך תזונתי גבוה. הוא מכיל למעלה מ – 1% חלבון, מעט פחמימות עמילניות (אחוזים בודדים), הוא דל בשומן (פחות מחצי אחוז), יש בו תאית חיונית, הוא עשיר מאד במינרלים חשובים (סידן, ברזל, נתרן, אשלגן, מגנזיום, אבץ וזרחן) ובויטמיני בי ומעט מהויטמינים  K ,A ו - C.
שורש סלרי מגידול אורגני עשיר מבחינה תזונתית. המינרלים הרבים שהוא מכיל נותנים לו לעיתים טעם של מליחות קלה בנוסף לטעמו הרגיל. כאמור, שורש הסלרי הינו מזון עשיר המומלץ למאכל וכדאי שימצא יותר בצלחתנו. ניתן להתייחס אליו כאל תבלין נותן טעם, אבל הוא בראש ובראשונה מזון עשיר.
 



סלט שורש סלרי
המרכיבים:

1 שורש סלרי גדול ועסיסי  או 2 בינוניים
2 צנונים לא גדולים מדי
1 צרור עלי פטרוזיליה רעננים, שטופים ומיובשים
 
לרוטב:
1 כף חרדל דיז'ון חלק
3-4 כפות מיץ לימון
5-6 כפות שמן זית עדין
פלפל לבן גרוס דק ומלח ים גס
 
אופן ההכנה:
1. קולפים את שורש הסלרי, שוטפים היטב ובודקים שלא נשארו גרגרי חול בתוך חריציו. חותכים לרצועות דקיקות.
2. מערבבים את כל חומרי הרוטב ומוסיפים לשורש הסלרי החתוך.
3. מקלפים את הצנונים, חותכים לקוביות קטנות ומוסיפים לשורש הסלרי שעורבב עם הרוטב.
4. מפרידים את עלי הפטרוזיליה מהגבעולים ומוסיפים לסלט. מערבבים קלות ומגישים
 


 

 


עיצוב אתרים עיצוב אתרים
טבע הבשור משלוח ירקות ופירות אורגניים עד דלת הבית
1-800-25-90-90  organic@teva-habsor.co.il
לייבסיטי - בניית אתרים