פול יבש

פּ‏וֹ‏ל (שם מדעי: Vicia faba), או פוּל (בערבית) הוא צמח חד-שנתי חורפי, אשר נזרע בספטמבר ומניב באביב. מוצאו של הצמח ממרכז אסיה, מחבש ומארצות הים התיכון. זהו גידול תרבות עתיק עוד מתקופת האבן. בארץ גידלו את הפול עוד בימי התנ"ך, וכבר במקרא הוא נזכר בין הירקות החשובים לאדם – למאכל ולמספוא. הערבים גידלו את הפול בקנה מידה רחב והשתמשו גם בגרגירים היבשים וגם בתרמילים ובגרגירים הירוקים. כיום נפוץ הצמח בעיקר באירופה ובארצות הים התיכון.


 


החומוס פול של רועי

חצי ק"ג פול יבש
חצי ק"ג חומוס
מיץ מלימון אחד
כוס טחינה גולמית
10 שיני שום
2 כפיות מלח
2 כפיות כמון
רבע כוס שמן זית
 
להשרות את הפול והחומוס למשך לילה (בקערות נפרדות). לבשל את הפול והחומוס בנפרד עד לריכוך הגרגרים.
לטחון את הפול עם מלח וכמון לפי טעם...כדאי להשאיר כמה פולים שלמים לקישוט הצלחת..
לטחון את החומוס (כשעדיין חמים) עם מי הבישול  להוסיף את הטחינה, שמן זית שום ותבלינים. 
למרוח חומוס על צלחת ולהוסיף את הפול מעל. ניתן להזליף מעל מעט שמן זית ולזרות פטרוזיליה (או פסטו פטרוזיליה).

בתיאבון!!!

 


עיצוב אתרים עיצוב אתרים
טבע הבשור משלוח ירקות ופירות אורגניים עד דלת הבית
1-800-25-90-90  organic@teva-habsor.co.il
לייבסיטי - בניית אתרים