למה לאכול עגבניה? הידעת?
• מוצאה של העגבנייה מדרום אמריקה.
במאה ה-16 העגבנייה הגיעה לאיטליה.
לארץ הובאה רק במאה ה-19.
• בעגבנייה גדולה יש כ-35 קלוריות, 32 מיליגרם של ויטממין C ו- 370 מיליגרם אשלגן
• על פי מחקרים חדשים, אכילה מרובה של עגבניות מסייעת בהפחתת הסיכון לסרטן הערמונית, מגנה על הלב וכלי הדם וזאת בגלל חומר הנקרא ליקופן.
• כמות הליקופן בעגבניות אדומות כהות רבה יותר מאשר בעגבניות חיוורות,
צהובות או ירוקות. הליקופן זמין יותר כשהעגבנייה מבושלת.
• הליקופן מסיס בשומן, אך לא במים. לכן כדאי להוסיף לעגבניות גם מעט שמן (זית למשל).

מתכוני עגבנייה אורגנית

מטבוחה – עגבניות של אמנון
המרכיבים:
10-15 עגבניות לחתוך גס
2 מכל הירקות שיש לכם – סלרי, פלפל, קישואים לחתוך גס
2-3 בצלים לחתוך לקוביות
3-5 שיני שום שלמות
1-2 כפות אבקת מרק
חוויאג' למרק , כמון
אורגנו טרי
אופן ההכנה:
מחממים שמן בסיר.
מוסיפים לסיר את הבצל ומשחימים
מוסיפים את השום וכל שאר הירקות.
מכניסים את העגבניות ומערבבים ביחד.
ממשיכים לבשל בסיר מכוסה על אש קטנה .
מוסיפים את התבלינים- אבקת מרק עוף, חוויאג' וכמון.
בסוף הבישול מוסיפים גם אורגנו.
אמנון ממליץ לאכול חם,
אפשר לאכול עם יוגורט או עם ביציים או עם כל מה שאתם רוצים.


השקשוקה של רועי 
המרכיבים:
 6-7 עגבניות 
 1 בצל
 1 עלה בצל ירוק  
 1 פלפל אדום בינוני
 ביצים
  מלח פלפל ומעט כמון לפי הטעם 
אופן ההכנה:
1. מטגנים את הבצל עם מעט שמן זית, עד שמזהיב .
2. מוסיפים את העגבניות, הבצל הירוק והפלפל חתוחים.
3.מבשלים על אש בינונית גבוהה כ 15-20 דקות עד שהכל מתרכך ומתבלים לפי הטעם.
4. מנמיכים את עוצמת האש ומוסיפים ביצים (לפי המקום במחבת) אחת אחת בשלמותן   (ללא הקליפה  חה חה חה!!!)
5 מכסים את המחבת .
כשהחלומנים מתקשים השקשוקה מוכנה.

מרק עגבניות
המרכיבים:
2 בצלים חתוכים לקוביות גדולות 
12 עגבניות אורגניות (כ 2 ק"ג) חתוכות גס 
מלח , פלפל
כפית סוכר
אופן ההכנה:
1.מטגנים את הבצל בסיר עד שהוא מזהיב. 
2.מוסיפים את העגבניות, מלח, פלפל, וסוכר .
3.טוחנים את כל תכולת הסיר בעזרת בלנדר או מוט ריסוק. 
 למי שמפריעות הקליפות ניתן לסנן במסננת .

בתאבון
     

עיצוב אתרים עיצוב אתרים
טבע הבשור משלוח ירקות ופירות אורגניים עד דלת הבית
1-800-25-90-90  organic@teva-habsor.co.il
לייבסיטי - בניית אתרים