כוכבת השבוע דלורית

הידעת?

- הדלורית  ממשפחת הדלועיים, "וחברה" במועדון  הירקות הכתומים ביחד עם בטטה, גזר ודלעת.
- הירקות הכתומים מכילים בטא קרוטן ויש להם סגולות רבות בהפחתת מחלות לב, מחלות לחץ דם וכלי דם.
- מבחינת הרפואה הסינית הצבע הכתום משויך ליצירתיות, לרגש, וליצרים. צבע השפע והגאווה. עוזר להגביר את ייצור החלב לאחר הלידה.
 
דלורית. למה לאכול אותה?
- בשרה הכתום עשיר בפחמימות מורכבות.
- היא גם מקור מצוין לסיבים תזונתיים ומספקת ויטמין סי, מגנזיום מנגן, וכמות מכובדת של אשלגן.
- ניתן לאפות אותה בשלמותה, בחתיכות או בקוביות של או להוסיפה לתבשילים חמים כגון מרקים.
 


מתכונים לדלורית אורגנית:

-מרק כתום

מצרכים:
בצל
דלורית
בטטות             
דלעת
מספר גזרים קלופים
מלח, פלפל, אגוז מוסקט אבקת מרק עוף
אופן ההכנה
לטגן בצל בשמן זית.
להוסיף לסיר את כל הירקות  עם מים, להוסיף כף מרק עוף, מלח ופלפל  ולבשל את הירקות עד שהם רכים.
לרסק עם מוט בלנדר או עם מעבד מזון ולרסק למחית .
 
- אשתי היקרה מורן מגישה את המרק עם קרוטונים וחופן קטן שמיר קצוץ.

-דלורית בתנור
מצרכים
2 דלוריות
4-6 שיני שום
2 בצלים
2 ענפי אורגנו טרי או זעתר
1 ענף רוזמרין
שמן זית
מלח ופלפל
 
אופן ההכנה:
קלפו את הדלורית, חצו אותה, ותפרסו אותה לפרוסות בעובי של כסנטימטר.
קצצו את השום לחתיכות בגדלים שונים (ניתן להשאיר חלק מהחתיכות שלמות, השום יתקרמל ויהפוך להיות מתקתק).
.חיתכו את הבצל לחתיכות גדולות ובשרניות
הסירו את העלים מענפי התימין והאורגנו, אך השאירו את ענף הרוזמרין שלם!
שימו את ענף הרוזמרין על תבנית אפייה משוכה בשמן זית ומעליו את כל הרכיבים האחרים מעורבבים היטב. תבלו במלח פלפל ושמן זית וודאו שהתבלינים והשום מגיעים לכל מקום וסדק.
חממו את התנור ל 170 מעלות ותאפו את הדלורית לכשעה שעתיים. אל תוציאו את הדלורית ברגע שהיא התרככה, השאירו אותה בתנור עד שהיא מתקרמלת ויש לה הרבה קצוות שרופים. זה ימתיק את הדלורית והתוצאה תהייה טעימה בהרבה.


 
בתאבון
 
טבע הבשור
 

 


עיצוב אתרים עיצוב אתרים
טבע הבשור משלוח ירקות ופירות אורגניים עד דלת הבית
1-800-25-90-90  organic@teva-habsor.co.il
לייבסיטי - בניית אתרים