כרוב אורגני ירוק הידעת?                                                                           

• בארץ גידלו כרוב כבר בתקופת המשנה

• הכרוב שייך למשפחת המצליבים אליה שייכים גם קולורבי, הלפת , הברוקולי והכרובית.

• כרוב משמש גם כצמח מרפא, הוא מרגיע גירויים, משכך כאבים ומוריד נפיחויות.

• ההבדל בינו לבין הכרוב האדום הוא שלכרוב הירוק חסר אנטוציאנין.

• כרוב עשיר בסידן ואשלגן, מגנזיום וברזל ובויטמינים C,E,B,A

• בספל כרוב יש רק כ-22 קלוריות.

מתכוני כרוב ירוק אורגני של טבע הבשור

סלט כרוב ירוק

המצרכים:

כרוב אורגני בינוני

3 שיני שום כתושות

½ צרור שמיר

פלפל לבן

3 כפות של מיונז/שמן זית 

חומץ 5% 

אופן הכנה:

1. פורסים את הכרוב לחתיכות דקיקות.

2.קוצצים את השמיר דק עד כמה שאפשר. 

3. מוסיפים את חומרי התיבול ומערבבים.

4. נותנים לסלט לעמוד שעה במקרר לפני הגשתו 

מרק כרוב

מצרכים:

כרוב ירוק קצוץ קטן

בצל גדול קצוץ דק

2 גזרים מגוררים גס

עגבנייה חתוכה לקוביות

תפוח אדמה חתוך לקוביות

100 גרם רסק עגבניות

50 גרם חמאה

2 כפות של מיץ לימון

3 כפות אבקת מרק

4-5 כפות סוכר

פלפל שחור

אופן הכנה:

1. מאדים את הירקות בחמאה וחצי כוס מים , על אש נמוכה וללא כיסוי למשך 20 דקות.

2. מוסיפים 5-6 כוסות מים, מכסים ומבשלים כ- 10 דקות על אש בינונית.

3. מוסיפים את שאר המוצרים ומבשלים 20 דקות נוספות על אש בינונית.

בתאבון ולבריאות
 


עיצוב אתרים עיצוב אתרים
טבע הבשור משלוח ירקות ופירות אורגניים עד דלת הבית
1-800-25-90-90  organic@teva-habsor.co.il
לייבסיטי - בניית אתרים