פטרוזיליה - הידעת?

•כדאי לאכול פטרוזיליה אורגנית טרייה וטבעית בסלט,
 כך היא שומרת על הערכים התזונתיים שלה.

•פטרוזיליה אורגנית, נקייה מחומרי הדברה המסוכנים למערכת החיסונית
 ולכן היא עדיפה.

•מומלץ לשמור את הפטרוזיליה בקירור, בתוך קופסא סגורה עם נייר סופג. 
 כך היא יכולה להישמר עד שבועיים.

•הפטרוזיליה מסייעת בטיפול בדרכי השתן ובאבנים בכליות. 

•הפטרוזיליה עשירה בוויטמין A ו- C ובברזל.

•כדי לשמור על הויטמינים, כדאי לקצוץ את הפטרוזיליה קרוב ביותר לזמן האכילה.

•כאשר מבשלים את הפטרוזיליה יש להוסיפה לקראת סוף הבישול 
 כדי לשמור על מרבית הטעם והאיכות התזונתית.

•בכוס פטרוזיליה, על-פי נתוני משרד החקלאות האמריקני (USDA) 
 יש יותר בטא קרוטן (ויטמין A) מאשר בגזר גדול, פי שניים ויטמין C מאשר בתפוז, 
 יותר סידן מאשר בכוס חלב ופי עשרים ברזל מאשר במנת אכילה של כבד.

מתכוני פטרוזיליה אורגנית

סלט טבולה עם בורגול או קינואה
המרכיבים:

1 כוס קוסקוס או בורגול או קינואה 

לימון סחוט אחד 

חצי כוס שמן זית

1 בצל קצוץ (אפשר סגול)

חצי כוס נענע קצוצה

2  עגבניות קצוצות

מלח , פלפל לפי הטעם

 

אופן ההכנה: מבשלים את הבורגול או הקינואה לפי הוראות היצרן.

בקערה מערבבים את כל שאר החומרים

מוסיפים את הקוסקוס או הקינואה

מגישים בקערה יפה

 

אורז עם פטרוזיליה

שמן זית

בצל

 1 כוס אורז 

זר  פטרוזיליה אורגנית 

מלח+פלפל

2 כוסות מים רותחים

אופן ההכנה

שמים שמן בסיר ומטגנים את הבצל.

מכניסים את האורז ומטגנים קצת. 

קוצצים את הפטרוזיליה ומוסיפים לסיר

מוסיפים את המים הרותחים 

ואת המלח והפלפל.

מנמיכים את האש, ומבשלים על אש קטנה עוד כ 20 דקות.

 


עיצוב אתרים עיצוב אתרים
טבע הבשור משלוח ירקות ופירות אורגניים עד דלת הבית
1-800-25-90-90  organic@teva-habsor.co.il
לייבסיטי - בניית אתרים