שום
השום הוא אולי התבלין הפופולרי ביותר ובצדק. טעמו משתלב כמעט בכל מאכל, כתיבול מרכזי או כתוספת - עם הקליפה, אפוי כראש שלם, או כשיניים אפויות עם דג או עוף.
שום נחשב כאנטיביוטי, נוגד סרטן, מפחית כמויות כולסטרול ושומן בדם, מעלה כולסטרול "טוב" ומפחית כולסטרול "רע". כמו כן שום מונע קרישיות דם ומעורר את המערכת החיסונית.

אופן השימוש בשום:
אכילת 3-6 שיני שום ביום יעילה לטיפול בטפילים שבבני מעיים, בזיהומים, בדלקות, בשיעול, בהצטננות, בלחץ-דם גבוה ובמחלות בדרכי העיכול. לדלקות אוזניים: מבשלים 5 שיני שום כתושות ב-3 כפות שמן זית, מסננים, ומשתמשים בשמן לטיפות אוזניים מודלקות.


ראש שום אפוי
המרכיבים:
- 1 ראש שום
- 2 כף שמן זית
- 2 גבעולי טימין
- מלח
- פלפל שחור טרי
- נייר כסף או פרגמנט

אופן ההכנה:
גוזרים מנייר הכסף ריבוע בגודל 15X15 ס"מ, ומניחים במרכז ראש שום עם שמן זית, חמאה, טימין, מלח ופלפל. מהדקים היטב ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה (200 מעלות) כ-40-30 דקות, מגישים עם לחם לבן.

עוף ב- 40 שיני שום
המרכיבים:
- 1 ק"ג עוף, מחולק
- 3 ראשי שום יפים; שיניים מופרדות, אבל לא קלופות
- בצל יבש בינוני – פרוס עבה
- עשבי תיבול כאוות נפשכם: רוזמרין, טימין, מקל סלרי, עלי דפנה, מרווה... –  לצרור בחוט
- 1 כוס יין לבן יבש
- 1/2 כוס מרק עוף או ציר (לא חובה, במיוחד אם העוף טרי)
- שמן זית
- מלח ופלפל

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל- 200 מעלות.
בתבנית פיירקס, מערבבים את שיני השום עם מעט מלח ופלפל ושמן זית. שוטחים לשכבה אחת. מכסים בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור. אחרי כ- 15 דקות, נותנים ערבוב לתבנית, מחזירים שוב לתנור ואופים, מכוסה, עוד 10 דקות. מסירים את כיסוי האלומיניום ומשחימים את השיניים תחת לגריל.
מוציאים 10 – 15 שיניים ושומרים בצד.
בינתיים, במחבת מתאים לתנור, משחימים בשמן זית את הבצל ואת העוף: עור למטה, תחילה. הופכים את הנתחים ומשחימים את הצד השני.
מוציאים את העוף מהמחבת ושומרים בצד. מוציאים את השומן, ככל האפשר.
יוצקים את היין, מרק העוף (או מים, לפי הצורך) אל המחבת. מגרדים התחתית ומבשלים הכל עם צרור העשבים ושיני השום. נותנים לרוטב להצטמצם מעט ומחזירים את העוף, צד העור כלפי מעלה, לתבנית. אם נראה לכם שחסר רוטב - העומק צריך להיות כ- 1 ס"מ – הוסיפו יין או מים, לפי הטעם.
צולים כעשר דקות, עד שרק מיצים ורודים יוצאים מהעוף, בדקירה. מעלים את החום למקסימום, וצולים מתחת לגריל, להשחמה, עד שהעוף מוכן ומיצים צלולים יוצאים ממנו בדקירה. לשים לב שזמני צליה משתנים, בהתאם לתנור.
מוציאים את העוף להגשה, מגרדים את התבנית ומשתמשים ברוטב שנוצר. אם הוא דליל מדי, משתמשים בגלדי השום לעיבוי: מרסקים אותם דרך מסננת, ישירות אל הרוטב, וטורפים. אם אין צורך, מפזרים אותם על צלחות ההגשה.

מרק שום
מרכיבים:
- 20 שיני שום קלופים
- 6 פרוסות לחם מטוגנות בשמן זית או קלויות ומתובלות בשמן זית
- מלח, פלפל

אופן ההכנה:
מכניסים לסיר ליטר וחצי מים ואת כל שיני השום. מבשלים חצי שעה. מעבירים את תוכן הסיר לבלנדר והופכים את המרק לחלק ונעים (אפשר כמובן לעשות את הפעולה הזו בבלנדר ידני). מחזירים את המרק לסיר ומתבלים במלח ופלפל.
בתחתית כל צלחת הגשה מניחים פרוסת לחם מטוגן, שעליה יוצקים את המרק.

 


עיצוב אתרים עיצוב אתרים
טבע הבשור משלוח ירקות ופירות אורגניים עד דלת הבית
1-800-25-90-90  organic@teva-habsor.co.il
לייבסיטי - בניית אתרים