תפוז אורגני - הכי ישראלי שיש
  האם ידעתם ש?

  • מקור שמו הוא מראשי התיבות תפו"ז, שפירושן תפוח זהב.
  • במאה גרם תפוז יש כ-50 קלוריות. הוא עשיר בויטמין C המחזק את המערכת החיסונית בגוף
    האדם ובכך דוחה מחלות מסוגים רבים כמו למשל שפעת ומחלות אחרות המנצלות את
    חולשת גוף האדם ותוקפות אותו. התפוז אף משופע בויטמינים A ו-E  ובסיבים,
    החשובים במיוחד לתזונה מאוזנת.
  • תפוזים אף מכילים סידן – תפוזים מכילים סידן החיוני לבניית העצמות ושיני האם והתינוק.
  • מחקרים הוכיחו, כי יש ספיגה טובה יותר של תרופות בגוף, כשאלה נלקחות יחד עם
    מיץ הדר ובמיוחד מיץ אשכוליות.
  • בקניית פרי הדר, תמיד כדי לבחור בפרי הנראה בריא ומשקלו מירבי ביחס לגדלו.
    משקל רב יותר בפרי פירושו יותר מיץ. צבע הקליפה צריך להיות בהיר ובעל גוון חי ומלא.

   סלט תפוזים, עגבניות ועשבי תיבול
   חומרים:
    3 תפוזים אורגניים, קלופים וחתוכים לפרוסות רוחביות
    5  עגבניות חצויות
    בצל סגול אורגני, קלוף וחתוך לפרוסות רוחביות
   2  כפות אורגנו ,מלח
   חופן עירית, חתוכה למקלות באורך של כ- 2 ס"מ
    רבע כוס שמן זית מאיכות טובה
   אופן ההכנה:
    מערבבים את כל חומרי הסלט יחד, משאירים אותו למשך לפחות שעה במקרר.
    לפני ההגשה מתבלים במלח.

   עוף בתפוז אורגני - הכי ישראלי שיש
   חומרים:
   1 עוף מחולק או 4 כרעיים
    קצת שמן לטיגון
   1 בצל גדול קצוץ
   4 שיני שום אורגני  לקלוף ולפרוס
   200 גר' רסק עגבניות
   1 כוס יין לבן
   1כוס מיץ תפוזים +פלחי חצי תפוז ללא קליפה
   2 כפות דבש.
    מלח פלפל
   אופן ההכנה
    1. לחמם תנור לחום של 200 מעלות
    2. לטגן בקצת שמן את חלקי העוף  מכל הצדדים.
    3. להוציא את העוף ולטגן  באותו הסיר את הבצל עד שיהיה שקוף,
      בסיום הטיגון להוסיף את השום לדקה
    4. להחזיר את העוף ולהוסיף את רסק העגבניות, מלח, פלפל,
        הדבש והיין ולבשל על אש קטנה כ 5 דקות עד שהרוטב מסמיך,
       לתבל לפי הטעם ולמזוג על העוף.
    5. לכסות במכסה ולבשל על אש קטנה עוד כ 50 דקות.
      * ניתן להגיש עם אורז.

   ולקינוח, תפוזים עם סולת. מתכון בקלי קלות
   חומרים:
    2 כוסות מיץ תפוזים
    1 כוס סולת
    2 כפות סוכר
    1 שקית סוכר וניל
     מיץ מלימון אחד
     קליפה מגוררת מתפוז אחד
     אופן ההכנה:
    1. בסיר- שמים את מיץ התפוזים, הסוכר והסולת.
      בוחשים ומביאים לרתיחה תוך כדי בחישה מדי פעם.
      מוסיפים את שאר החומרים, ומבשלים על אש קטנה 2 דקות. מצננים מעט.
    2. מעבירים למערבל, מקציפים בקערה במשך כ- 10 דק´ במהירות גבוהה
       עד לקבלת תערובת אוורירית.
       מעבירים לצלוחיות הגשה ומקררים במקרר.
    3. מגישים קר.


   יש לכם מתכון מעניין? עם ירקות או פירות אורגניים?
   שלחו אלינו ונפרסם אותו.
   בתיאבון
   טבע הבשור

עיצוב אתרים עיצוב אתרים
טבע הבשור משלוח ירקות ופירות אורגניים עד דלת הבית
1-800-25-90-90  organic@teva-habsor.co.il
לייבסיטי - בניית אתרים